Lokasi memancing : Muara Sg. Johor, Kongkong Laut, Pulau Layang Tg.Buai, Telok sengat dan Tg. Surat. Ahli kelab : Wak Yusoff, Tok'Lee, Majid, Wak Jai, Angah, Ajak, Lan cikgu, wak Bon dan Tajol
Jumaat, 30 Oktober 2009
Yes..makan time
IKAN KERAPU CENDAWAN KUKUS
Bahan-Bahan
1 ekor Ikan kerapu
30 gm Buah tomato (dihiris)
5 gm lobak merah (dihiris)
5 gm Lada merah (dihiris)
5 gm Halia (dihiris)
50 gm Cendawan kering (direndam dan hiris)
60 ml Minyak bijan
50 ml Sos Tiram
40 gm Daun ketumbar
10 ml Kicap cair
1 sdt Madu
½ sdt Garam
Cara Cara
1. Ikan digaul bersama dengan minyak bijan, sos tiram, kicap cair, madu dan garam.
2. Masukkan lobak merah, lada merah, buah tomato, halia muda , cendawan dan daun ketumbar.
3. Gaulkan kesemua bahan sehingga sebati, akhir sekali jerang air kukusan dan kukus ikan selama 20 minit.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan